Muzikant

 

Evert is een echte allround muzikant; thuis in vele muziekstijlen. Hij speelt bas, contrabas, gimbri (Marokkaanse bas) en ud (Arabische luit) en is altijd in voor een nieuw muzikaal avontuur. Op internet is veel beeld en geluid van Evert te vinden. Op deze website vind je een door hemzelf gemaakte selectie van foto, audio en video. Veel plezier bij het bekijken en beluisteren!

Evert op bas en contrabas

De bas, daar voelt Evert zich echt op thuis, dat is ZIJN instrument. Hiermee houdt hij het zaakje bij elkaar en brengt hij de club weer thuis; een onmisbaar fundament in een band. Naast de bas is de contrabas zijn grote liefde; nog meer sound, nog meer mogelijkheden om zijn eigen geluid te laten horen. Vanwege zijn grote, muzikale oren is Evert in veel bands een gewild bassist: nieuwe stijlen pikt hij moeiteloos op en oude en bekende stijlen schudt hij uit zijn mouw.

Evert op de gimbri

In de Afrikaanse muziek ontdekt Evert de gimbri: een Marokkaanse bas. Hij heeft zijn weg op deze 3-snarige bas gevonden en weet er een warm, donker oergeluid uit te halen.

Evert op de ud

In de Arabische muziek hoort hij het geluid van de ud en is op slag verliefd op dat bijzondere geluid. De ud is een Arabische luit; de voorloper van de gitaar. Evert speelt er prachtige melodieën op in combinatie met smaakvolle akkoorden.