Biografie

Evert komt uit een muzikale familie waarin muziek maken heel vanzelfsprekend is. Iedereen zingt en speelt piano, zo ook Evert. Op 8 jarige leeftijd mag hij in de klas op het harmonium spelen wanneer er een klasgenootje jarig is “Lang zal hij leven “! Dit geeft hem zo’n goed gevoel en dat is nooit verdwenen. Vanaf dat moment weet Evert het zeker: het wordt de muziek! Na pianolessen volgt gitaarles.

Op 14 jarige leeftijd richt hij met vriendjes zijn eerst bandje op. Hij begint als zanger, maar wanneer de bassist niet komt opdagen en zijn instrument heeft laten staan, pakt Evert de bas om hem niet meer los te laten. Evert wordt bassist; eerst op de basgitaar en al snel ook op de contrabas. Bij Evert is de liefde voor de muziek groot. Hij onderzoekt meerdere muziekstijlen en elke stijl ervaart hij als een groot avontuur; niets fijner dan dat. Hij gaat van rock tot funk, naar blues, jazz, folk; eigenlijk zijn er voor hem geen grenzen! Op 22-jarige leeftijd treedt Evert toe tot de bekende Bluesband Livin’Blues en vanaf dat moment is hij professioneel muzikant.

De brede muzikale belangstelling van Evert zie je terug in lijst van bands en producties waarin hij optreedt. Zijn ontwikkeling staat niet stil, ook niet op de bas; naast bas en contrabas beheerst hij inmiddels de gimbri (Marokkaanse bas). Tijdens het luisteren naar Arabische muziek wordt hij verliefd op het geluid van de ud (Arabische luit) en speelt hij hierop in de band Maert waarin een cross-over wordt gemaakt van diverse stijlen die zijn langsgekomen in zijn muzikale leven.

Op bas en contrabas werkt hij in de volgende bands en producties:

Meike Touw’s Tutti Frutti (New Wave)
Bizarre (Rock)
Eddie Vagaza (Rockabilly)
The Crooks (Jazz, Bues, Galypso)
Frenk van Meeteren
Philip Kroonenberg
Nanette Curie (muziek theater Parade)
Bayou Mosquitos (Tex Mex )
dans en muziekgroep Pandora (schoolconcerten)
Rotterdams Volkstheater
Guus Westdorp theatertour “Voor altijd” liederen van Ramses Shaffy
De Règâhs (Haagse Flamengo groep )
Finvarra (Folk)
De Gehoorgangsters
Coba Lichtekooi de Zangkunst (Cabaret-chantant met een knipoog)

In Maert speelt Evert op de ud en de Marokkaanse bas.

Evert (2e van links) en zijn eerste band Manna voor Don Bosco, 1972